Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szalagos fánk

2009.06.14

1/2kg liszt
2 tojás sárg.
kb. 1/2 liter tej (langyos)
3 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj, margarin, stb.
pici só

Kissé lágy tésztát dagasztani, amíg elválik az edénytől...keleszteni, ha van időd, akkor még egyszer átlehet dagasztani...keleszteni és lisztezett deszkára kiborítani, nyújtani, kiszaggatni, pihentetni és sütni.
Lehet a tésztába keverni pici rumot is, de el is maradhat.
Ha nem nyomsz lyukat sütéskor a közepébe, akkor hagyd bucikra, gyógyszertárban vegyél fecskendőt, töltsd meg folyékony lekvárral vagy csokival és nyomj belőle a kisült fánk golyók oldalába!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.