Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sörkifli (ibincs kifli)

2009.06.09

Kép 1 kg liszt

2 tojás sárgája

2 mokkáskanál só

1 mokkáskanál cukor

5 dkg élesztő

25 dkg rama

kb. 7 dl tej

A hozzávalókat összegyúrni, hogy könnyen nyújtható legyen, picit pihentetni és 6 cipóba osztani.

Kerekre nyújtani és 8 cikket vágjunk ki belőle. (összesen 48 kiflink lesz)

Tölthetjük bármilyen sós töltelékkel: sajttal, virslivel, sonkával...szóval, határtalan a lehetőség.

Mehet a tepsire, de ne túl szorosan, mert szépen megkelnek.

Tetejét tojással lekenni és Kb. 170-180 fokon sütni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Révész Ibolya

(Ibincs, 2010.05.27 10:21)

Evy

Örömmel tölt el, hogy hozzád is eljutott ez a remek kifli recept. Ezen oldalon leírtak, igazán egyszerűen elkészíthetőek és a nagymamánk főztjéből is írtam ide párat:)
Puszi...Ildi

reveszeva@aol.com

(Evy, 2010.05.22 07:14)

Ildikém,

Veled ellentétben én nagyon rosszul főzök :) viszont ez a finom sörkifli sikerült. Felét virslivel, másik felét szilvalekvárral töltöttem. Egy baj van, tényleg nem lehet abbahagyni. Köszönöm a receptet.
Puszi a Családnak is. Evy

Ibincs

(Révész Ibolya, 2010.01.20 16:38)

Szívesen Zsúm!:)
Örülök, hogy ekkora sikere van, ami nem meglepő, mert nálunk is ez a legkelendőbb:)

Ibincskifli bizony! :)

(Mihálovitsné Győri Zsuzsanna, 2009.12.07 18:24)

Ez bizony valóban nagyon finom sörkifli, és roppant egyszerű elkészíteni. Én ahányszor sütöttem eddig, mindig nagy sikert aratott, főként a virslivel töltött változata. Ekkora mennyiségben pedig egy nagyobb csapat is jóllakik vele, legutóbb a kolléganőimre rá kellett szólni, hogy hagyjanak helyet a többi finomságnak is! :D
Köszönet a receptért, Ib! :*