Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pite

2009.06.12

5 dl langyos tej,

2 dkg élesztő,

1 evőkanál cukor,

2 db tojás,

4 dkg olvasztott vaj

1/2 citrom lereszelt héja,

40 dkg liszt

vaníliás porcukor (megszórni)

1 dl tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a citromhéjat és az olvasztott vajat és jó alaposan kidolgozzuk. 

Galuskatészta keménységű tésztát kell kapjunk.

Egy tepsit kizsírozunk és beleöntjük a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen kb. 45 percig kelesztjük.

A tetejére ízlés szerint szórhatunk darált diót vagy bármilyen kisebb darabokra vágott gyümölcsöt.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Vaníliás porcukorral megszórjuk és kockákra vágva tálaljuk. Langyosan a legjobb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.