Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiflik

2009.06.09

60 dkg liszt

25 dkg zsír

1 1/2 dl tej

5 dkg élesztő

2 tojás sárgája (fehérje a kenéshez)

Csipet só és cukor

Élesztőt kevés cukorral felfuttatni, közben a zsírt elmorzsoljuk a liszttel és a többi hozzávalóval, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.

4 cipóba osztjuk, amit egyenként kerek lapokká próbálunk nyújtani. (mélytányér nagyságúra)

A kinyújtott köröket, 8 részre vágjuk, a vastagabb felére tesszük a tölteléket, ami lehet ( túró, mák, dió ) és onnan tekerjük  a kör közepe felé.

Mehet a tepsibe és a maradék tojás fehérjével megkenjük, majd halvány sárgára megsütjük és vaníliás porcukorban, még melegen megforgatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.