Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyúl vadasmártásban

2009.06.09

A nyulat feldarabolom részeire és felteszem főni, majd hozzáadom a nagyobb darabokra vágott répát, fehérrépát, vöröshagymát.

Fűszerezem, sóval, borssal, babérlevéllel.

Amikor a hús megpuhult, kiveszem a léből, babért kidobom és a maradékot összeturmixolom.

Kevés zsiradékon cukrot pirítok és mártáshoz öntöm.

Teszek bele ízlés szerint mustárt, ételízesítőt és tejfölös habarással besűrítem.

Húsokat visszateszem , összeforralom.

Köretnek lehet: zsemlegombócot, spagettit vagy bármilyen tésztát tálalni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jancsillo@freemail.hu

(zabfaló, 2010.04.23 10:53)

Nyúl paprikásan

Ha a nyulat vérétől jól kiáztattad, vágd össze darabokra. Tégy a tűzhöz zsírt, piríts meg benne hosszúra vágott vöröshagymát, kavarj meg benne egy kanál jó pirospaprikát, tedd bele a nyulat s hagyd letakarva főni, később önts rá egy kis vizet. Ha már puha, vedd le a födőt, hagyd zsírjára pörkölni s tálald fel.
(Szegedi Szakácskönyv, 1901)

A vadas...

(Mihálovitsné Győri Zsuzsanna, 2009.12.07 18:29)

...nyuszi pontosan így az isteni finom, én is mindig így készítem! :)
(Én bizony ide tenném a zsemlegombóc receptjét is, vagy a köretekhez? Hm... :D)