Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pirog ( húsos)

2010.11.04

Kép Húsos pirog

 

20 deka finomlisztből 20 deka margarinnal, két, tojássárgájával meg csipetnyi sóval és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

Utána 2 részre osztjuk.

Kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, tepsi hosszúságúra és olyan szélesre, hogy középen a tészták fedjék egymást.

Középre kerül a töltelék, amit ki hülve teszünk a tésztára.. A tészta széléből levágunk 2 vékony csíkot a díszítésre.

A maradék tojás fehérjével megkenjük és 180 fokon pirosra sütjük.

Húsos töltelék:

40 dkg darált hús

1 nagy fej vöröshagyma

2–3 evőkanál tejföl

2 evőkanál mustár

Só, bors, majoránna

olaj

A hagymát az olajon áttetszőre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, és addig pirítjuk-pároljuk, míg a hús teljesen át nem sült. Ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és megvárjuk, míg a fölösleges nedvesség elfő belőle.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.