Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Törtpaszuly

2010.05.27

Törtpaszuly

Én 1/2 kg fehérbabból készítem

A babot beáztatom, majd felteszem babérlevéllel,

sóval,

ételízesítővel és

fokhagymával főni.

addig főzöm, amíg szét nem fő.

majd egy edénybe leöntöm róla a vizet és jó alaposan összetöröm a babot......

lisztet szórok rá és visszateszem a tűzre, miközben visszaöntök rá a leöntött léből annyit, hogy jó sűrű legyen és felforralom......(puffognia kell)

amíg a bab fő, vöröshagymát pirítok kevés olajon, megszórom pirospaprikával, pici sóval és borssal.

Tálalom a már kész babot és a hagymás szafttal meglocsolom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.